Hai. Firstly, selamat datang ke blog yang tak seberapa ni haha. Jangan lupa follow ea? :D

Thursday, April 28, 2011

I'm Talented In Actor

Pagi hari tu, aku bersama Syafiq , Leeza dan Farah going to SMK Dato' Abdul Samad(DAS) untuk Bengkel Semarak Teater 2011. Masa pendaftaran , setiap sekolah diberi task. Kami yg kekok d hadapan org ramai d suruh berlakon.


GILIRAN 2



LAKONAN BABAK MEMBAHAGIKAN HARTA PUSAKA DI RUANG TAMU




What a task ! Biasanya harta pusaka ini kerjanya untuk org tua2. Budak kecik x boleh campur. Cikgu Mat Dah ckp ambik idea dari cerita '3 Abdul'. Aku x dpt nak manipulasikan balik cerita itu jadi kena fikirkan la cerita mcm mana yg sesuai. Leeza ckp pembahagian harta pusaka ni antara adik - beradik. I dunno. We just follow her. ;)


Semasa Benkel 1 , sungguh menarik apabila penceramah itu bercakap Bahasa Negeri yg da 'pupus' , kebanyakan org2 tua shj yg menggunakannya. Nasib baik nenek sebelah ayah masih ada. Selalu la dpt ckp Bahasa Negeri.




Lepas rehat , sesi ujibakat mencari bakat pelakon teater pun bermula. Sekolah kami giliran ke - 2. X sempat sgt nak berbincang. Cerita kami psl duit wasiat drpd arwah ibu bapa 4 org adik - beradik semakin sikit. Menuduh kesalahan masing2. So , cerita yg ringkas dan mesej yg padat. Ok la kan ? Akhir persembahan , Si Pencari Bakat memuji - Persembahan yg bagus.



Persembahan dr STJ x kurang hebatnya walaupun mereka jauh lebih hebat dr kami. Si Pencari Bakat komen - Persembahan yg menarik. Xpe. Mereka puji kami Persembahan yg bagus. Bangga seyh !



Lastly , Si Pencari Bakat menyebut nombor2 yg berbakat dan aku salah seorang dari mereka. Fara dgn Leeza pun dpt gak. Syafiq sorg je dkt bwh.



'Jika nombor kamu dipanggil , sila ke hadapan membuat satu baris. Fara dgn Leeza dah baris ke dua. Aku sorg je x ke depan. So sad. But, harapan sekolah masih bergantung kpd 2 pompuan.

Akhirnya, baris aku dan fara diturunkan. Well, kami x terpilih. Xpe. Biasa la 2. Leeza sorg je kt atas. Satu2nya harapan sekolah, pengetua, guru2, tukang kebun mahupun acik jaga. Kaum pompuan dan laki2 yg tinggal harus menghadapi ujian kelayakan. Laki2 harus berlakon mengeluarkan air mata. Wah ! Kalau aku, xkn keluar. Pompuan lak kene berlakon jd org gila. Kerja senang ! Leeza mmg antara yg 'gila' di kelas. Go on girl !

Leeza bersungguh-sungguh buat task yg diberi. Bwh ni ialah video Leeza. Suara x de. Sorry.



video



Bwh ini ketika diumumkan peserta teater ke peringkat kebangsaan.



video





Kami pulang. Tercapai hajat aku untuk pulang. Well, aku tidak pulang ke sekolah namun pulang ke kampung. Syafiq, Fara dan Leeza dah tahu kampung aku. Raya nanti datang la.



p/s : Nafisah wish good luck kt kau Leeza


Suke? Meh Like sini :)

Wednesday, April 27, 2011

Pesta Buku Datang Lagi

Pesta yg paling aku suka - Pesta buku ! Tapi malangnya duit dah habis nak beli buku2 yg berkenan di hati dan yg pastinya buku dari GempakStarz. Sekolah buat rombongan 2 bas tapi lain hari. Bas x de la. Terpaksa buat cenggini. Sabtu ni aku pergi lagi. Aku target buku Kijiya dan kalau boleh nak beli sume jilid !





sempat jumpa kwn lama. xsgka ko da jd penulis terkenal. dah 2 masih ingat kat aku. hoho. inilah dia ain maisarah.



dpt tgk kumpulan raihan buat persembahan walaupun 3 org je,



p/s : hrp2 masih byk buku yg tinggal sabtu ni



Suke? Meh Like sini :)

Friday, April 8, 2011

Penat Playing Ball Secara Ganas

Yeah ! Penat aku mengajar Akim main bola, akhirnya dia berjaya. Kejayaan dia kejayaan aku jgk. Tahniah Azhan. Smbil 2, dgr ini lagu dri tiga budak botak.
Suke? Meh Like sini :)

Thursday, April 7, 2011

Arrrggghh !

Teramat la tension sbb x dpt main bola ptg. Latihan Yaasin smpai pkul 6. Dtg pulak kwn ayah jemput aku balik. Adoii. Hrp2 esok dpt la main bola. Sori Farah dgn yg lain ( xperasan spe ) , xdpt nak borak2. Ok x suara aku baca Yaasin ?
Suke? Meh Like sini :)

Wednesday, April 6, 2011

Benci

Yo ! Aku benci kalau dpt msg dari 28882 atau CELCOM. Xde org lain ke yg tau no aku. Aku masih mengharap msg dari dia
Suke? Meh Like sini :)

Tuesday, April 5, 2011

Karnival ? Bola !

Dlm sibuk2 sekolah aku jd tuan rumah, kelas aku masih sempat PJ walaupun kami tahu yg bdk2 hoki ingin menjalankan latihan. Aku puas hati sbb dpt PJ kali nie hampir 2 masa. Nikmat sungguh dpt PJ lama2. Sebelum 2, tahniah 4 team bahas.
Suke? Meh Like sini :)

Saturday, April 2, 2011

OMG ! Aku Di Lamar !

Sedang aku asyik bermain bola sambil ingat balik kenangan aku menjaringkan gol bersama pasukan Barca, aku dipanggil oleh ladies-ladies. aku tnye knpe ? tbe2 mereka-mereka ckp, "jom couple dgn kami" OMG ! tkjut aku. But, aku tahu itu gurauan. Maybe lah

*Hepi befday, Nafisah, Sheqal*

Suke? Meh Like sini :)