Hai. Firstly, selamat datang ke blog yang tak seberapa ni haha. Jangan lupa follow ea? :D

Sunday, May 29, 2011

Ultraman vs Bola



Cuti bermula. Xtw nak buat pe. Da muak men gme dota. Klo men je mesti aku yg mng. Hehe. Well, aku da pro dgn bantuan spupu.




dota all-stars

Bkak ps2 plak. Adik aku asyik men gme digimon. X bes langsung. Dan terus aku teringatkan gme otromen yg pernah tersenarai dlm gme feveret aku.



antara otromen2 yg pernah muncul kt tv. otromen tiga - my feveret otromen !


Pg td terlepas perlwnan penting antara Man U dgn Barca untuk merebut Piala Liga Juara-juara. Lg pun terlalu ngantuk untuk bangun smpai pukul 3 pg. X pe lah. Mlm nie ada ulangan. Aku akan pastikan aku menonton balik tanpa gangguan. Yeah !



spe menang mlm pg td ?




otromen pun minat bola jgk ?



Suke? Meh Like sini :)

Saturday, May 28, 2011

Happy Holiday !




Cuti dtg lg. Xtw nk isi mse lapang dgn xtvt pe. Yg aku tahu dok umah men game, bkak komputer, mkn, ptong rumput, msk, lipat kain, basuh kain, dll. Kebykan nye kerja yg tiada guna iaitu tido.



Isnin maybe mak lang pergi umah mak long. Owh ! I wanna follow ! Smbil2 boleh pergi al-ikhsan kt Kiara. Boleh g tgk jersi yg di jual kt sne.


Pape pun, jge kslamatan mse cuti ni. Jgn naik motor selalu. Kpd kwn2 aku ucapkan hepi holidays ! Dan aku jgk nk mnx maap klo2 de terbuat perkara yg x disenangi.










Suke? Meh Like sini :)

Friday, May 27, 2011

....

Best bce post baru kwn aku. Di sini aku nak terangkan beberapa perkara yg mungkin aku atau kau salah faham.

1. Aku x berkomplot dgn laki2 di blkg.

'Mungkin kau ada nampak kitorang budak perempuan ni 'passing-passing' kertas. Well, yang kau nampak tu budak depan je. Yang dekat belakang belah kanan kelas tu ada kau nampak? Melainkan kau pun berkomplot dengan diorang.'


Sis, kau pun tahu kan kedudukan aku jauh dari diorang. Knp nk ckp aku komplot ?



2. Aku x tunjuk baik, cuma jalankan tugas sbgai seorang pengawas.

'Jangan tunjuk baik sangat lah kawan.'


Tunjuk baik ? Knp ? Slma ni aku jahat sgt ke ?



3. Aku mengaku.

'Kau kutuk kitorang. Hakikatnya kau tengah mengutuk diri kau sendiri. Sebab kau pun pernah jugak meniru.'


Yes. Aku pun pernah meniru tapi aku x buat lg. Sblum mid-year tahun lepas lg aku da berenti. Maybe aku kutuk aku jgk tpi jujur aku da insaf. Jgn ingat perangai aku x elok, ko boleh ckp aku meniru. Sejahat-jahat aku nie, aku jujur jgk dlm exam.



p/s : kalau sume paper penting beliau nk tiru , parah la hidup. kalau aku tengking pun , beliau ada nk insaf ? aku pun ada hati dan perasaan la. kalau aku x de sume ni , da lme aku bg tau ckgu. lg pun, cbe fikir dari segi positif.

Suke? Meh Like sini :)

Tuesday, May 17, 2011

Selamat Hari Guru

Selamat hari guru, cikgu. Selepas ucapan pengetua, guru2 dan wakil pelajar, kami dibenarkan rehat pada pukul 10am. Aku yg setianya duduk selama hampir 2jam, krem kedua-dua kaki. Tapi sekejap je.

Lepas makan ubat dan jaga koperasi, mula rasa ngantuk angkara ubat selsema. Well, aku xdpt nk tgk ckgu2 bersukaneka. Aku masih dlm proses nk sihat. Baru hari Ahad jmpe doktor. Harap2 cepat sihat.

p/s ; td ajak ckgu hadi pj hari jumaat. hrp2 ckgu kasi mcm minggu lepas
Suke? Meh Like sini :)

Tuesday, May 10, 2011

Pertandingan Koir Peringkat Daerah 2011

Alhamdulillah aku terpilih masuk team koir yg lwn kt SMKBK(model khas). Xku sangka yg aku boleh terpilih. Nasib baik aku nyanyi betul2 masa pemilihan.

Peserta laki2 yg terpilih
-Azhan ( nama aku mesti atas. hehe )
-Hakim
-Hafiz
-Fazli
-Azeerul
-Hazim
-Suhaimi

Peserta pompuan yg terpilih
-Aishah ( conducter )
-Leeza
-Azziera
-Fatihah
-Shushahira
-dan ramai lg pompuan ( mls nk tulis )

7.00-7.30 am = Kami berkumpul di kantin sebelum bertolak. Yg pastinya, aku xdpt nk pj. Heish !

7.50 am = Sampai. Ramai yg yg belum hadir. Kami antara yg awal dtg. Tanda nk menang nie !

8.15 am = Koir sek ren

8.45 am = Koir sek men. Giliran kami yg ke-6. Disebabkan beberapa sekolah tarik diri, kami giliran ke-5. Try to do our best !

12 pm = Acara kemuncak. Penyampaian hadiah. Kami menang no 1. Yeah !

Koir peringkat negeri di Gemas pd 19/5/11. Cikgu Rosli nk buat pemilihan balik. Terpaksalah aku keluarkan suara mcm Mawi. Cis !



Suke? Meh Like sini :)

Saturday, May 7, 2011

Karnival 3K




Karnival tahun ni berjalan lancar walaupun aku x dpt dtg hingga program tersebut habis krn ibu dan ayah terpaksa pergi ke KL untuk urusan yg mustahak. Jd aku hanya dtg smpai pukul 1 ptg. Ok la tu kan.


Koperasi ambil bahagian dlm menjual brg2 jugak. Aku sebagai AJK terpaksa dtg untuk menjaga di bantu oleh kwn2, akak koperasi dan ckgu mimi dan ckgu saaidah.


Kelas aku pun membuat jualan bwh persatuan pendidikan islam. So, ustaz faiz yg membantu diorang. Sekejap2 aku tolong mereka apa yg patut. Ada ke patut fara dgn wan suruh aku mkan tembikai yg kecik2. Aku dgn rakusnya mkn dgn lahap. Terus kenyang. Xpayah nak membazir kupon RM10 yg dibeli. Yeah !






mimi dgn wan tgh sibuk menyiat kulit buah






ustaz faiz menolong diorang buat persiapan






air kosong ?








mimi dgn amirul snap2 di depan gerai yg tidak seberapa kecik





hakim menolong wan memotong buah




Suke? Meh Like sini :)

Monday, May 2, 2011

Ask your friends a question

Ask your friends a question

Answer here


Suke? Meh Like sini :)

g

g = girl

you ask, i answer. (if i figure out it) LOL


Suke? Meh Like sini :)

b

b = boy

you ask, i answer. (if i figure out it) LOL


Suke? Meh Like sini :)

k

Kantoi Rosak Kesat aka KRK.

you ask, i answer. (if i figure out it) LOL


Suke? Meh Like sini :)

n

n = nenas !

you ask, i answer. (if i figure out it) LOL


Suke? Meh Like sini :)

i

i do. well, don't get wrong. i'm gonna marry you. i'm boy

you ask, i answer. (if i figure out it) LOL


Suke? Meh Like sini :)

What's the story behind your Formspring username?

MouseKiller. i've got that when i see Mickey Mouse bullied by Pete

you ask, i answer. (if i figure out it) LOL


Suke? Meh Like sini :)

if you click "ask your followers" to this question, you can find out who follows you

oh ! tq 4 your information

you ask, i answer. (if i figure out it) LOL


Suke? Meh Like sini :)

how to check followers on formspring ? :/

i don't know. i'm new. :)

you ask, i answer. (if i figure out it) LOL


Suke? Meh Like sini :)

a

ahmad syakir syahmi aka jasonsyakir.

you ask, i answer. (if i figure out it) LOL


Suke? Meh Like sini :)

m

makan , kan ?

you ask, i answer. (if i figure out it) LOL


Suke? Meh Like sini :)